Eén platform met werelddekking

Vanderlande

Vanderlande is wereldmarktleider in (bagage)transportsystemen en heeft de daarbij passende online dekking nodig. Axendo ontwikkelt en beheert dit global platform. Daarnaast hebben we samen met creative agency ARA de Vanderlande recruitment website met het thema Challenges in motion gerealiseerd.


Toen Vanderlande aan ons vroeg of wij het beheer en doorontwikkeling van hun Umbraco omgeving voor onze rekening wilden waren wij direct enthousiast. Het digitaal ondersteunen van een gerenommeerd techbedrijf als Vanderlande dat staat voor innovatieve systemen en intelligente software past natuurlijk helemaal in ons straatje. We zijn begonnen met het onder de loep nemen van de bestaande omgeving door middel van een audit. Op basis van het resultaat van deze audit is onze samenwerking met Vanderlande officieel van start gegaan. We hebben de omgeving in beheer genomen en inmiddels zijn de eerste releases om nieuwe functionaliteiten te ontwikkelen een feit.

Koppeling Umbraco en recruitment software Peoplexs

Al snel kwam er een nieuwe vraag vanuit Vanderlande. Door forse groei en meer dan 206 projecten in 105 landen is Vanderlande wereldwijd op zoek naar nieuwe medewerkers. Samen met creative agency ARA uit Rotterdam, die ook de Vanderlande huisstijl ontwikkeld heeft, zijn we aan de slag gegaan om de gewenste functionaliteiten te inventariseren en design en techniek te mixen tot een slim recruitment platform. Door te werken in releases kon de nieuwe recruitment site snel opgeleverd worden binnen het gestelde budget. Op basis van het uitgewerkte, optimale eindbeeld van het platform kan Vanderlande per release de keuze maken welke extra functionaliteiten zij willen realiseren. Dit geeft hen naast flexibiliteit in budgetbesteding ook de mogelijkheid om in te spelen op veranderende omgevingsfactoren, wat de levensduur van het recruitment platform bevordert.

De Vanderlande recruitment website toont in een oogopslag welke vakgebieden nieuwe collega's zoeken. Naast een korte uitleg wat bijvoorbeeld een baan binnen het vakgebied Software inhoudt, wordt op iedere vakgebied pagina een actueel overzicht van banen binnen dat specifieke vakgebied getoond.

Een belangrijke vereiste hierbij is de snelheid waarmee gefilterd kan worden door de vacatures. Alle beschikbare vacatures worden hiervoor periodiek in het systeem verwerkt. Hierdoor wordt de bezoeker niet geconfronteerd met lange laadtijden en hoeft hoeft een eventuele storing in een gekoppeld platform geen probleem te vormen voor de gebruikerservaring.

Geïnteresseerden kunnen ook het gehele vacature overzicht van alle banen binnen Vanderlande doorzoeken. Het vacature overzicht is gekoppeld aan het recruitment softwarepakket Peoplexs. De recruitment afdeling hoeft hierdoor maar op 1 plaats vacatures aan te maken en te wijzigen wat veel tijd scheelt.

Modulair systeem

Het systeem hebben we zeer modulair gebouwd. Hierdoor kan het snel uitgebreid worden met ondersteuning voor meerdere externe software-pakketten. Wereldwijd gebruikt Vanderlande ook andere platforms. Een belangrijk gegeven waar met de bouw van elke nieuwe versie rekening wordt gehouden. Dit maakt de implementatie van andere systemen vele malen laagdrempeliger en zorgt voor een solide systeem en een lange levensduur.

Toolbox

Deze technieken gebruiken we
 • Umbraco

  Content Management Systeem

 • SEO Checker

  Zoekmachine optimalisatie tool

 • ASP.NET

  Hét Microsoft framework

Koppelingen

Hier koppelen we mee
 • Peoplexs

  Recruitment software

Partners

De krachtenbundeling
 • ARA

  UX design en vormgeving

Waar kunnen we je mee helpen?